Nauczę Cię jak efektywnie wdrażać wymagania systemu HACCP w praktyce oraz jak stać się skutecznym Liderem ds. HACCP w Twojej firmie.
Zaoszczędź sobie czasu i trudności w pracy, poprzez odpowiednie szkolenie.
Cześć, rewelacyjna forma szkolenia: teoria podparta wieloma przykładami i uzupełniona narzędziami. Jasna i przejrzysta prezentacja: materiały/treść oraz trener (big thank you!).
Duży plus — możliwość przerabiania materiału we własnym tempie, nienarzuconym jak w przypadku stacjonarnych szkoleń. Szkolenie godne polecenia zarówno dla początkujących, jak i dla osób pracujących z systemem na co dzień. Dziękuje!
Zdobędziesz wiedzę z zakresu podstawowych wymagań systemu HACCP oraz obowiązujących przepisów prawnych w tym obszarze.
Nauczysz się jak efektywnie wdrażać wymagania systemu HACCP w praktyce oraz nabędziesz umiejętność wyznaczania krytycznych punktów kontrolnych. Będziesz analizować ryzyko, co jest kluczowe w produkcji spożywczej.
W szkoleniu otrzymasz ponad 40 dokumentów do prawidłowego funkcjonowania HACCP np. Opis Produktu, Analiza Zagrożeń, Przegląd Systemu HACCP, Rejestr mycia i dezynfekcji pomieszczenia, lista alergenów, opis punktu CPP i wiele wiele więcej.
Otrzymujesz praktyczną wiedzę od doświadczonego eksperta z przykładami
z przemysłu spożywczego, interpretacjami HACCP oraz przygotowanie do sprawowania funkcji Lidera ds. HACCP w organizacji.
Zestaw przydatnych formularzy w wersji edytowalnej (m.in. dotyczących analizy zagrożeń, planu HACCP, monitorowania, nadzorowania niezgodności), które możesz wykorzystać w swojej pracy wraz z ciekawymi Infografikami.
Dodatkowo poza nagraniami wideo, materiałami
i dostępem do społeczności zorganizujemy
2 spotkania na żywo On-line w godzinach wieczornych, gdzie autorka szkolenia odpowie na wszystkie pytania.
Dostajesz również dostęp do zamkniętej grupy eksperckiej, gdzie możesz zbudować siatkę kontaktów oraz dyskutować na temat systemu HACCP.
Każdy z uczestników po zakończeniu szkolenia otrzymuje certyfikat w języku polskim i angielskim, potwierdzający zdobytą wiedzę.
Program jest stworzony od podstaw dla osób na różnych stanowiskach branży Jakościowej.
Chcesz wprowadzić jednakowe standardy pracy przy wdrożeniu systemu HACCP. Chcesz rozwijać kompetencje zarządzania jakością
z uwzględnieniem bezpieczeństwa żywności na zasadach HACCP. Jak również dla tych, którzy chcą wdrożyć i utrzymać system HACCP w organizacji.
Odpowiadasz w organizacji za utrzymanie systemu HACCP lub chcesz to kiedyś robić? Naucz się przeprowadzać analizę ryzyka wg najlepszych praktyk. Szkolenie skierowane jest do osób zainteresowanych uzyskaniem kwalifikacji do pełnienia funkcji Lidera/Pełnomocnika ds. Systemu HACCP, pragnących zdobyć wiedzę dotyczącą prawa i kodeksu żywnościowego, wytycznych do Dobrych Praktyk GHP/GMP, opracowywania dokumentacji systemowej oraz wdrożenia, utrzymania i nadzorowania systemu.
Analiza ryzyka nie jest robiona tylko po to, aby spełniać wymagania systemu HACCP. Analiza ma pomóc organizacji łatwiej pracować
i zarządzać, a co za tym idzie nie tracić pieniędzy na nieprzewidziane zagrożenia. Naucz się analizować ryzyko. W szczególności dla pracowników odpowiedzialnych za wdrożenie i utrzymanie systemu
w zgodności ze standardem HACCP.
Szkolenie zawiera 5 modułów. Nauczysz się zarówno podstawowych, jak i zaawansowanych narzędzi wraz
z dobrymi praktykami popartymi długoletnim doświadczeniem.
Zyskaj z nami przewagę jako inżynier jakości. Uzyskaj dostęp do najważniejszej wiedzy w branży spożywczej. Rozwiązuj problemy, wykazuj się, awansuj!
Pozyskasz kompetencje umacniające Twoją pozycję w firmie oraz na rynku pracy
w sektorze spożywczym.
Zmniejszysz stres w trakcie wdrożenia systemu HACCP, nowych wyrobów/produktów lub zmian w procesie produkcyjnym.
Uzyskasz dostęp do ponad 50 lekcji, prezentacji oraz artykułów w tematyce HACCP
i bezpieczeństwa żywności.
Zdobędziesz Certyfikat lidera ds. HACCP oraz pełne przygotowanie do sprawowania tej funkcji w aktualnej lub nowej organizacji.
Narzędzia i formatki systemu HACCP do wdrożenia w firmie. Zestaw przydatnych formularzy i infografiki, które wykorzystasz w swojej pracy.
Współpracę w grupie
z innymi Liderami ds. HACCP i osobami, które chcą nimi zostać. Wymianę cennych doświadczeń w branży.
Mgr inż. Ochrony Środowiska/Trenerka Szkoły Jakości
Zawodowo:
Ekspertka w zarządzaniu w obszarze jakości oraz bezpieczeństwa żywności z ponad 15-letnim doświadczeniem w branży FMCG - produkcja i rozlew napojów wysokoalkoholowych. Karierę zaczęła będąc jeszcze studentem jako Laborant, przechodząc później przez poszczególne szczeble kariery w dziale jakości: Koordynator ds. Kontroli Jakości i Manager ds. Kontroli Jakości. Kobieta wielu talentów: Jakościowiec z doświadczenia; Leanowiec, HR-owiec, chemik i „ochroniarz” środowiska z wykształcenia. Z wieloletnim doświadczeniem w zarządzaniu jakością oraz wdrażaniu i utrzymywaniu Systemów Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności. W swojej karierze zawodowej rozwiązała wiele problemów jakościowych. Przeprowadziła zespół przez zmianę z QC na QA. A także współtworzyła dedykowane oprogramowania do nadzoru nad jakością w obszarze produkcyjnym.
Prywatnie:
Podróżniczka i artystka amatorka. W wolnych chwilach czyta, podróżuje oraz tworzy obrazy, rękodzieło oraz mydła naturalne.
Certyfikaty: Auditor ISO 9001; Certified Quality System Manager ISO 9001; Certified Food Safety Leader; Root cause analysis - Problem solving methods and tools
Quality Manager / Audytor / Trener
Zawodowo:
Quality Manager w wymagającej branży produkcji lotniczej z 10-letnim doświadczeniem. Zawodowo związany z firmami MTU Aero Engines (części do silników odrzutowych), Sikorsky Aircraft (helikoptery Black Hawk). Pracując
z dostawcami, klientem oraz produkcją wewnętrzną wykonał setki analiz problemów metodą 8D. Obecnie właściciel Szkoły Jakości i Konsultant Jakości.
Certyfikaty: Certified Quality System Manager ISO 9001, EHS Manager OHSAS18001 and Environment Manager ISO14001, Lead Auditor ISO 9001 and AS9100, IRCA – international register of Certified Auditors.
Po pracy: mąż, tata, biegacz
Nie musisz mi wierzyć na słowo. Sprawdź co studenci Szkoły Jakości piszą o naszych szkoleniach.
Dzisiaj możesz też do nich dołączyć!
Jeżeli szkolenie nie spełni Twoich oczekiwań, to do końca pierwszego tygodnia trwania programu możesz uzyskać pełny zwrot kosztów. Wystarczy, że napiszesz na maila: biuro@szkolajakosci.pl
Dla osób początkujących super sprawa, a ja potraktowałam to jak odświeżenie wiedzy. Ciekawe wskazówki celem wyeliminowania często popełnianych błędów.
Beata Sochacka, Automotive Quality Manager
Nie masz pewności co do kursów on-line lub zwartości tego konkretnego kursu?
Sprawdź materiały demo.
Dostęp do takich filmików dostajesz na rok.
Mamy też dla Ciebie bezpłatny prezent. Poniżej znajdziesz e-book autorstwa Weroniki Kochańskiej, które zawiera 60 słówek po polsku i angielsku. Idealny, dla osób, które pracują lub chcą pracować w firmach międzynarodowych.
Po prostu kliknij okładkę i pobierz
Nasze szkolenia kończą się wystawieniem certyfikatu. Jesteśmy uprawnioną instytucją szkoleniową, zarejestrowaną w Wojewódzkim Urzędzie Pracy pod numerem: 2.18/00117/2020
Sprawdź, czy tutaj nie ma odpowiedzi na Twoje pytanie.
Tak, jeżeli chcesz zapłacić kartą lub potrzebujesz faktury pro-forma – napisz do mnie biuro@szkolajakosci.pl.
Nie, w przypadku zapisu z firmy więcej niż 5 osób przygotowujemy specjalną ofertę. Napisz do mnie biuro@szkolajakosci.pl.
Tak, zakończenie kursu wiąże się z otrzymaniem certyfikatów
w 2 językach.
W zasadzie dobrego połączenia do internetu i telefonu lub komputera.
Tak, szkolenia to nagrania wideo + konsultacje w grupie. Dostęp do szkolenia jest na 365 dni, do grupy na zawsze.
Raczej tak. Jeżeli byłoby inaczej, służymy pomocą :). W szkoleniu znajduje się również instrukcja nauki :).
Tak. Szkolenie dostępne jest natychmiast w całości.
Tak, oczywiście. Każdy uczestnik otrzyma fakturę VAT — imienną lub na firmę.
Wystarczy napisać do mnie biuro@szkolajakosci.pl.