Z ogromną przyjemnością polecam szkolenie HACCP w Szkole Jakości. To moje kolejne spotkanie z tą tematyką, jednak jest to pierwsze, w którym tak dogłębnie przedstawiono analizę HACCP, zasady GMP i GHP. Wreszcie odnalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, wątpliwości, z którymi musiałam się mierzyć w pracy zawodowej. Dziękuję za dogłębne omówienie tematu PPR, który nie był poruszany podczas moich wcześniejszych szkoleń.
Alicja Miśko
Pełnomocnik SZJ

O Programie - Co otrzymasz?

check_circle

Wiedzę na temat HACCP

Zdobędziesz wiedzę z zakresu podstawowych wymagań systemu HACCP oraz obowiązujących przepisów prawnych w tym obszarze.

check_circle

Umiejętność wdrażania HACCP

Nauczysz się jak efektywnie wdrażać wymagania systemu HACCP w praktyce oraz nabędziesz umiejętność wyznaczania krytycznych punktów kontrolnych. Będziesz analizować ryzyko, co jest kluczowe w produkcji spożywczej.

check_circle

Ponad 40 dokumentów do systemu HACCP

W szkoleniu otrzymasz ponad 40 dokumentów do prawidłowego funkcjonowania HACCP np. Opis Produktu, Analiza Zagrożeń, Przegląd Systemu HACCP, Rejestr mycia i dezynfekcji pomieszczenia, lista alergenów, opis punktu CPP i wiele wiele więcej.

check_circle

Praktyczna Wiedza na 365 dni

Otrzymujesz praktyczną wiedzę od doświadczonego eksperta z przykładami
z przemysłu spożywczego, interpretacjami HACCP oraz przygotowanie do sprawowania funkcji Lidera ds. HACCP w organizacji.

check_circle

Dostęp do ponad 50 lekcji i formularzy

Zestaw przydatnych formularzy w wersji edytowalnej (m.in. dotyczących analizy zagrożeń, planu HACCP, monitorowania, nadzorowania niezgodności), które możesz wykorzystać w swojej pracy wraz z ciekawymi Infografikami.

check_circle

2 spotkania na żywo on-line - dodatek do nagrań

Dodatkowo poza nagraniami wideo, materiałami
i dostępem do społeczności zorganizujemy
2 spotkania na żywo On-line w godzinach wieczornych, gdzie autorka szkolenia odpowie na wszystkie pytania.

check_circle

Dostęp do zamkniętej społeczności

Dostajesz również dostęp do zamkniętej grupy eksperckiej, gdzie możesz zbudować siatkę kontaktów oraz dyskutować na temat systemu HACCP.

check_circle

Certyfikat lidera ds. HACCP w 2 językach PL
i ENG

Każdy z uczestników po zakończeniu szkolenia otrzymuje certyfikat w języku polskim i angielskim, potwierdzający zdobytą wiedzę.

40
Dokumentów systemowych
5
Modułów
50
+
Lekcji video
21450
Suma ukończonych szkoleń w Szkole Jakości
Agenda

Co znajdziesz w programie
HACCP od podstaw do eksperta

Szkolenie zawiera 5 modułów. Nauczysz się zarówno podstawowych, jak i zaawansowanych narzędzi wraz
z dobrymi praktykami popartymi długoletnim doświadczeniem.

filter_1

Moduł 1 - Pigułka wiedzy podstawowej
o systemie HACCP

1. Czym jest system HACCP?
2. Dla kogo system HACCP?
3. Dlaczego system HACCP?
4. Jakie korzyści za sobą niesie wdrożony system HACCP?
5. Trudności przy wdrażaniu systemu HACCP
6. Wady systemu HACCP
7. Najczęstsze błędy przy wdrażaniu systemu HACCP
8. Rola Lidera ds. HACCP
9. Prawodawstwo związane z HACCP
10. Czym jest punkt CCP?
filter_2

Moduł 2 – Rodzaje zagrożeń dla żywności

1. Zanieczyszczenia żywności
2. Zanieczyszczenia fizyczne
3. Zanieczyszczenia chemiczne
4. Zanieczyszczenia biologiczne
5. Alergeny jako zanieczyszczenie
6. Zanieczyszczenia krzyżowe
7. Zafałszowanie żywności
8. RASFF. System Wczesnego Ostrzegania
filter_3

Moduł 3 - Wytyczne Dobrej Praktyki Higienicznej

1. Program warunków wstępnych PRP
2. Dobra Praktyka Higieniczna (GHP)
3. GHP. Lokalizacja i otoczenie zakładu
4. GHP. Budynki i układ funkcjonalny
5. GHP. Maszyny i Urządzenia
6. GHP. Procesy Mycia i Dezynfekcji
7. GHP. Kontrola Jakości wody
8. GHP. Nadzór nad odpadami
9. GHP. Ochrona przed szkodnikami
10. GHP. Szkolenie personelu
11. GHP. Higiena i stan zdrowia personelu
12. GHP. Dokumentacja i zapisy
filter_4

Moduł 4 – Dobra Praktyka Produkcyjna

1. Program warunków wstępnych PRP
2. Dobra Praktyka Produkcyjna (GMP)
3. GMP. Przyjęcie surowców i materiałów
4. GMP. Magazynowanie surowców i materiałów
5. GMP. Proces obróbki wstępnej
6. GMP. Proces obróbki właściwej
7. GMP. Magazynowanie wyrobów gotowych
8. GMP. Transport wewnętrzny
9. GHP. Transport zewnętrzny i dystrybucja wyrobów
filter_5

Moduł 5 – 12 kroków wdrożenia systemu HACCP

1. Wdrożenie PRP
2. Powołanie zespołu HACCP
3. Opis produktu i jego przeznaczenie
4. Opracowanie schematu technologicznego
5. Weryfikacja schematu technologicznego
6. 1 zasada - Analiza zagrożeń
7. 2 zasada - Określenie Krytycznych Punktów Kontroli-CCP
8. 3 zasada - Ustalenie limitów krytycznych dla CCP
9. 4 zasada - Opracowanie systemu monitorowania CCP
10. 5 zasada - Ustalenie działań korygujących dla CCP
11. 6 zasada - Weryfikacja systemu HACCP
12. 7 zasada - Dokumentacja HACCP
card_giftcard

Lista dokumentów zawarta w szkoleniu

Poznaj prowadzącą

Autorka szkolenia
Weronika Kochańska

Mgr inż. Ochrony Środowiska/Trenerka Szkoły Jakości

Zawodowo:

Ekspertka w zarządzaniu w obszarze jakości oraz bezpieczeństwa żywności z ponad 15-letnim doświadczeniem w branży FMCG - produkcja i rozlew napojów wysokoalkoholowych. Karierę zaczęła będąc jeszcze studentem jako Laborant, przechodząc później przez poszczególne szczeble kariery w dziale jakości: Koordynator ds. Kontroli Jakości i Manager ds. Kontroli Jakości. Kobieta wielu talentów: Jakościowiec z doświadczenia; Leanowiec, HR-owiec, chemik i „ochroniarz” środowiska z wykształcenia. Z wieloletnim doświadczeniem w zarządzaniu jakością oraz wdrażaniu i utrzymywaniu Systemów Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności. W swojej karierze zawodowej rozwiązała wiele problemów jakościowych. Przeprowadziła zespół przez zmianę z QC na QA. A także współtworzyła dedykowane oprogramowania do nadzoru nad jakością w obszarze produkcyjnym.

Prywatnie:
Podróżniczka i artystka amatorka. W wolnych chwilach czyta, podróżuje oraz tworzy obrazy, rękodzieło oraz mydła naturalne.

Certyfikaty: Auditor ISO 9001; Certified Quality System Manager ISO 9001; Certified Food Safety Leader; Root cause analysis - Problem solving methods and tools

Poznaj opinie o szkoleniu HACCP

Nie musisz mi wierzyć na słowo. Sprawdź co studenci Szkoły Jakości piszą o naszych szkoleniach.
Dzisiaj możesz też do nich dołączyć!

Kurs bardzo dobry dla osób rozpoczynających przygodę w branży żywnościowej. Jak sama nazwa mówi:,, od podstaw do eksperta" kurs zawiera wszystkie niezbędne informacje o systemie HACCP zaczynając od szczegółowego wyjaśnienia na czym polega system po analizę ryzyka, która jest w tym temacie najtrudniejszym elementem. Kurs jest idealny dla osób chcących sobie przypomnieć co to jest HACCP oraz osób zaczynających pracę w branży. Polecam gorąco!
Gabriela Łazarczyk
Quality Control Specialist
Wiadomości potrzebne do zrozumienia systemu HACCP były podane w sposób rzetelny, jasny i zrozumiały. Przykładowa dokumentacja bardzo pomagała w zrozumieniu założeń danej lekcji i wymagań systemu. Krótko, zwięźle i na temat.
Agnieszka Świderek
Zastępca kierownika laboratorium kontroli jakości
Dziękuje za stworzenie kursu z HACCP, jest dla mnie bardzo przydatne w mojej 4 miesięcznej karierze kontrolera jakości. Poziom merytoryczny na wysokim poziomie oraz gotowe pliki które będę chciał wdrożyć w swojej firmie. Z całego serca polecam.
Mateusz Klimek
Kontroler Jakości
Forma szkolenia rewelacyjna dzięki możliwości przerabiania materiału we własnym tempie i powracania do niego, kiedy tylko potrzeba. Kurs ten to ogromny zastrzyk merytorycznej wiedzy, przekazanej w prosty i zrozumiały sposób. Dodatkowym plusem jest przykładowa dokumentacja, pozwalająca poznać system od strony praktycznej, jak również może być przydatna przy wdrażaniu systemu. Gorąco polecam szkolenie HACCP zarówno dla osób początkujących, stawiających swoje pierwsze kroki w jakości, jak i dla osób pracujących z systemem na co dzień. Dziękuje!
Katarzyna Włodarczyk
Specjalistka ds. Kontroli
Świetny! Dzięki kursowi uzupełniłem swoją wiedzę na temat HACCP. Duża ilość merytorycznej wiedzy, przekazanej w prosty i zrozumiały sposób. Dodatkowym plusem jest przykładowa dokumentacja przydatna przy wdrażaniu systemu. Gorąco polecam!
Dariusz Piechaczek
FU Atem. Food Safety Auditor

Gwarancja satysfakcji, jakiej nigdzie nie znajdziesz!

Jeżeli szkolenie nie spełni Twoich oczekiwań, to do końca pierwszego tygodnia trwania programu możesz uzyskać pełny zwrot kosztów.  Wystarczy, że napiszesz na maila: biuro@szkolajakosci.pl

Dla osób początkujących super sprawa, a ja potraktowałam to jak odświeżenie wiedzy. Ciekawe wskazówki celem wyeliminowania często popełnianych błędów.

Beata Sochacka, Automotive Quality Manager

Chłopak z telefonu przekazuje pieniądze dziewczynie z komputerem.
Jak to wygląda?

Przykładowe lekcje ze szkolenia

Nie masz pewności co do kursów on-line lub zwartości tego konkretnego kursu?
Sprawdź materiały demo.
Dostęp do takich filmików dostajesz na rok.

Kup dostęp do programu

Oto wszystko, co otrzymasz dołączając do
HACCP od podstaw do eksperta

Pełny Pakiet
1497 PLN
  • check_circle
    Ponad 50 lekcji wideo
  • check_circle
    Dostęp do Grupy Eksperckiej
  • check_circle
    Formularze do wdrożenia HACCP
  • check_circle
    Dostęp do nagrań przez 365 dni
  • check_circle
    Dostęp do mentora
  • check_circle
    🎁 Bonus 1: 44 gotowych dokumentów
  • check_circle
    🎁 Bonus 2: 30 dni gwarancji satysfakcji
Chcesz zapłacić inną metodą?
(faktura pro-forma, na firmę, fv VAT)


Napisz do mnie biuro@szkolajakosci.pl
lub zadzwoń: +48 883 404 304
Tylko teraz

Być może pracodawca opłaci Twój kurs?

Kliknij w obrazek poniżej i sprawdź jak nasz bohater to zrobił - pełna instrukcja 😊👇

Bezpłatny E-book (słowniczek)

Prezent dla Ciebie - słowniczek HACCP

Mamy też dla Ciebie bezpłatny prezent. Poniżej znajdziesz e-book autorstwa Weroniki Kochańskiej, które zawiera 60 słówek po polsku i angielsku. Idealny, dla osób, które pracują lub chcą pracować w firmach międzynarodowych.

Po prostu kliknij okładkę i pobierz

Certyfikat ukończenia

Nasze szkolenia kończą się wystawieniem certyfikatu w dwóch językach. Jesteśmy uprawnioną instytucją szkoleniową, zarejestrowaną w Wojewódzkim Urzędzie Pracy pod numerem: 2.18/00117/2020

Nasze Certyfikaty są cenione na rynku, o czym świadczą setki współprac bezpośrednich z firmami produkcyjnymi oraz przeszkolenie tysięcy specjalistów.

F.A.Q

Czy coś przeoczyliśmy?

Sprawdź, czy tutaj nie ma odpowiedzi na Twoje pytanie.

Czy istnieje inna forma płatności?

Tak, jeżeli chcesz zapłacić kartą lub potrzebujesz faktury pro-forma – napisz do mnie biuro@szkolajakosci.pl.

Czy istnieją jakieś kody zniżkowe?

Nie, w przypadku zapisu z firmy więcej niż 5 osób przygotowujemy specjalną ofertę. Napisz do mnie biuro@szkolajakosci.pl.

Czy po zakończeniu szkolenia otrzymam certyfikat?

Tak, zakończenie kursu wiąże się z otrzymaniem certyfikatów
w 2 językach.

Jakich narzędzi, urządzeń potrzebuję, aby odbyć kurs?

W zasadzie dobrego połączenia do internetu i telefonu lub komputera.

Czy mogę pracować własnym tempem z kursem?

Tak, szkolenia to nagrania wideo + konsultacje w grupie. Dostęp do szkolenia jest na 365 dni, do grupy na zawsze.

Nigdy nie korzystałem/am z takich szkoleń wcześniej, czy sobie poradzę?

Raczej tak. Jeżeli byłoby inaczej, służymy pomocą :). W szkoleniu znajduje się również instrukcja nauki :).

Czy uzyskam od razu dostęp do wszystkich materiałów?

Tak. Szkolenie dostępne jest natychmiast w całości.

Czy dostanę fakturę VAT?

Tak, oczywiście. Każdy uczestnik otrzyma fakturę VAT — imienną lub na firmę.

Jak mogę wnioskować o zwrot?

Wystarczy napisać do mnie biuro@szkolajakosci.pl.